Evenimente

Niciun eveniment


"Nimic nu costă mai scump decât neştiinţa!" Grigore Moisil PDF Imprimare Email
Scris de admin 2   
Duminică, 23 Septembrie 2012 09:59

Nu ne simtim bine cu noi, nu ne simtim bine cu partenerul de viata, nu ne simtim bine in familie, nu ne mai intelegem cu copilul care a crescut si parca s-a schimbat peste noapte si totusi ezitam sa cerem ajutor.
Stim de mult ca si parintii nostri au avut probleme, ca noi ca si copii le-am creat probleme, ca exista si alte cupluri cu probleme si incercam sa ne consolam cu gandul ca asa este viata, nimanui nu-i este usor, trebuie sa trecem prin toate, Dumnezeu ne va ajuta, lucrurile se vor rezolva.
Si totusi uneori lucrurile nu se rezolva.
Asistam neajutorati si constatam ca nu putem sa schimbam nimic, ba chiar sa constatam ca situatia s-a inrautatit.
Decizia de a schimba viata revine in totalitate persoanei care doreste acest lucru,  iar aceasta decizie  nu e asa usor de luat. Poate crezi ca te descurci inca, poate te-ai obisnuit atat de mult cu suferinta incat nu-ti poti imagina viata fara ea,poate ti-e frica sau rusine sa vorbesti cu o persoana straina despre lucruri intime si atat de dureroase incat uneori le ascunzi si fata de tine.
Si totusi ceva te impiedica sa ceri ajutor.
- "sa merg la psiholog? Nu sunt nebun!"
- "nu am bani!"
- "cum sa dau bani pe asa ceva?"
- "nu am timp!"
-  "ma duc la preot."
Iata cateva raspunsuri pe care oamenii le dau atunci cand sunt intrebati de ce nu merg la psiholog si in ciuda faptului ca merg la biserica, se consulta cu prietenii, uneori fac rost si de ceva bani, ba chiar pot sa-si faca si un pic timp, ei  ezita incontinuare sa ceara ajutorul unui terapeut, desi suferinta continua sa -i chinuie.

Vorbesc despre suferinta de a nu sti cum sa-i explici copilului de ce  tata te-a parasit, de ce nu poti sa-i dai tot ce are el nevoie asa cum ai vrea tu pentru ca nu castigi suficient, despre durerea nespusa provocata de moartea cuiva drag, despre certurile continue din casa,  durerea ca fiul sau fiica ajuns sa se drogheze,  
despre teama ca nu vei mai face fata presiunii de la serviciu, despre fricile de tot felul care te impiedica sa-ti  traiesti viata si sa fii fericit asa cum ar trebui sa fii, despre insomniile repetate si tristetea lipsita de speranta care te cuprinde zilnic si lista poate continua...
Poate ca ai gasit vreo solutie sa le faci fata cumva. Te intreb atunci: esti multumit?
Ce se intampla cu tine cand nu gasesti pe nimeni care sa te inteleaga? Ce te faci cand iubesti pe cineva si iti dai seama ca nu-l poti ajuta?

Acesata este momentul in care poti apela la un psiholog.

 

Ultima actualizare în Duminică, 23 Septembrie 2012 12:12
 

Carti publicate

Cont utilizator